un pasito alante

Un Pasito Alante

“Un Pasito Alante” betekent letterlijk: Een stapje naar voren.

Dansschool Un Pasito Alante is bedoeld voor iedereen die een stapje vooruit wil met dansen. Leer in korte tijd naast salsa ook merengue, cha-cha-cha en bachata dansen.

logoKlein, klein, klein is altijd fijn” is ons motto. Waarmee wij willen zeggen: een optimale beheersing van de basisstappen uitgevoerd met kleine, ruimtebesparende stapjes. Tijdens het dansen wordt veel aandacht besteed aan lichaamshouding, de techniek van het voetenwerk, de specifieke manieren van bewegen en het gebruik van de armen en handen !

Wij bieden een verscheidenheid van danspakketten aan. Elk ontworpen om aan uw verschillende dansbehoeften te passen. Alleen of met een danspartner zal u ontdekken dat leren dansen heel gemakkelijk is. Kom gerust langs en geniet van wat wij te bieden hebben.

Geschiedenis

Salsa is een mix van verschillende ritmes. Deze ritmes nl. mambo, son, guaguanco, cha-cha-cha die oorspronkelijk op Cuba zijn ontstaan en hebben bijgedragen tot het ontstaan van salsa. Het begon allemaal in de jaren 60, toen veel Cubanen die voor het bewind van Fidel Castro gevlucht waren, in de V.S. terechtkwamen.

In de Verenigde Staten, Barrios Latinos, organiseerden ze clandestiene feestjes thuis om hun wortels op Cuba niet te vergeten. Sommige pioniers van deze ritmes waren Ismael Miranda, Cheo Feliciano, Pete “El Conde”Rodriguez en Hector Lavoe.

Tijdens deze clandestiene feestjes werd een mix van bovenstaande ritmes gespeeld. Aangezien deze ritmes een beetje te traag waren, begonnen sommige bezoekers te roepen meer saus aan de muziek moest worden toegevoegd. Ze riepen: “Echenle mas salsa!” Wat betekent: ”Meer saus toevoegen!” De muzikanten gingen iets sneller spelen, waardoor er een meer relaxte sfeer ontstond. Zodoende werd er iedere keer “mas salsa” geroepen. Een nieuw ritme was geboren en het werd gedoopt tot de salsa.